Начало
За нас
Топ оферти
Екскурзии
Почивки и ваканции
Круизи и пътеществия
Хотели Онлайн
Превози, транспорт
Самолетни билети
Връзка с нас

СВЕТА ТУРС ООД

ул. Гурко No. 28
1000 София
България

тел : (+359 2) 988 42 11 call with Skype
тел : (+359 2) 987 21 41 call with Skype
факс:(+359 2) 981 61 31

е-mail:paul@svetatours.com
е-mail:svetatours@tbc.bg

Света Турс във Фейсбук

Site in English
България Гърция Турция Европа Екзотични дестинации
САЩ, Канада, Австралия

 

ШРИ ЛАНКА – перлата на Индийски Океан

1 ден   София – Коломбо
Полет от София до Коломбо с Qatar Airways & Bulgaria Air или комбинация от други авиокомпании в зависимост от свободните места в икономическа класа към момента на резервацията.

2 ден Коломбо 
Пристигане на летище Bandaranaike – Sri Lanka, където ще ви чака представител на фирмата партньор на Алма Тур. Трансфер до Коломбо.
Вечерна обиколка на Коломбо. Коломбо е столица, която непрекъснато се развива и бързо променя своя облик. На мястото на старинни постройки от миналото, днес се извисяват модернистични небостъргачи. Въпреки това, в някои части се е запазило очарованието от минали епохи. Тук може да видите както 100 годишната часовникова кула, така и постройки от Британската колониална епоха. Други интересни атракции представляват: базарът Петта, Индуисткия и Будисткия Храм. Нощувка  в хотел – Holiday Inn 4* (www.ichotelsgroup.com). 

3 ден Коломбо – Пинавала – Дамбула
Закуска в хотела и трансфер до Дамбулла. По пътя ще посетим Пиннавала.

Лагера за слонове Пинавела
Лагерът съществува от 1975 година, като първоначално тук е имало само седем слончета - сирачета. Основна цел на новосъздаденото сиропиталище за слонове била предимно привличане на повече туристи, но съвсем скоро Пинавела се превърнала в истински образователен център. Свободното движение на стадата увеличило шансовете за размноважане на слоновете. Реката, която се намира съвсем близо до резервата изиграва решаваща роля в това отношение и точно там през 1984 година, се появило първото бебе  - слонче на Пинавела.
Продължаваме пътешествието си към Дамбула, където ще се настаним в хотела. Вечерта ще посетим Скалния Храм Дамбула.

Скалния Hрам Дамбула
Скалният Храм Дамбула бил построен от цар Валагамбаху през 1-ви век пр. хр. и е обект от световното културно наследство на Юнеско. Това е най-внушителния скален манастир в цяла Шри Ланка. Комплексът се състои от храмове, построени в 5 пещери с над 2000 кв. метра изрисувани стени и тавани, които го превръщат в най-големия район с рисунки в света. Тук има над 150 рисунки на Буда, от които най-колосалната е на гравирания в скалите Буда, извисяващ се на височина от 14 метра. Нощувка в Amaya Lake 4 * (www.amayaresorts.com).

4 ден  Дамбулла – Полнарува – Минерия – Дамбула
Закуска в Amaya Lake и трансфер до Полнарува.

Полнарува
Ще посетим Полнарува, втората столица на Шри Ланка, строена през 11-12 век пр. Хр., която е обект от световното културно наследство на Юнеско. Тук ще видите руините  на Кралския Дворец, Гал Вихарайя – с 4-те великолепни статуи на Буда – „Изправения Буда„ „Седящия Буда” и „Наклонения Буда”. Тук могат да бъдат видяни още Заседателната зала, Банята във форма на лотус, статуята на Цар Паракрамбаху Велики. Тук има известни църкви и параклиси като Храмът Шива, Lankathilake, Watagage, Galpotha, Kiri Vehera и останките от „Храма На Свещения Зъб”. На връщане- посещение на цех за обработка на дърво, където ще станете свидетели на майсторството на местните занаятчии.

Национален Парк Минерия
Уникална възможност за сафари с джип в Национален Парк Минерия. Паркът се разпростира на площ от 8 889 хектара. Разнообразието от животни и растения е внушително: диви слонове, разнообразие от амфибии, местни екзотични и прелетни птици. Тук ще видите екзотични бамбукови дръвчета, които са рядкост за другите паркове, както и диви слонове.

5 ден  Дамбулла- Сигирия - Канди
Закуска  и трансфер до Канди. По пътя ще видим Сигирия.

Скалната крепост Сигирия
Ще се изкачите на 5 вековната крепост Сигирия, обект от световното културно наследство, построена от Крал Kashyapa /477-495 г. пр. Хр./ Лъвската скала, представлява крепост с необикновена красота, извисяваща се над джунглата на височина от 200 м.  По избор разходка със слонове до известните в цял свят „Небесни богини” на Сигирия.
След посещение на „Градината на подправките” в Матале. Продължаваме към Канди и настаняване в хотела. Вечерта ще посетим Храмa на Свещения Зъб. Следва културна шоу програма. Нощувка в Amaya Hills – Kandy 4 * (www.amayaresorts.com).

6 ден  Канди – Нувера Елия
След закуска трансфер до Нувараелия.  По пътя обиколка на града Канди.

Канди
Канди е последната столица на кралете на Шри Ланка и е обект от световното кутлурно наследство на Юнеско. Името Канди предизвиква асоциации за великолепие и блясък. Много от легендите, традициите и фолклора по тези места са живи и до днес. Ще видите езерото Канди, строено от последния Синхалски владетел – Sri Wickrama Rajasinghe през 1798. Ще посетим храма на Свещенния зъб, Местния Базар, Центъра за ръчни изделия и произведения на изкуството, както и музея за скъпоценни и шлифовани камъни. Пътешествието ни продължава към Nuwara Eliya.

Нувара Елия 
Най-популярния планински курорт в Шри Ланка, Нувара Елия е един от най- големите производители на чай. Тук се произвеждат едни от най-добрите чайове в света. Най-високата планина в Шри Ланка е Пидуруталагала /8282 фута/. В Нувара Елия се намира и едно от най-изисканите голф игрища в Южна Азия.
Нощувка в Grand Hotel 4 *  - Governor`s Wing (www.tangerinehotels.com). 

7 ден Нувера Елия –Китулгала – Берувела
Закуска в Grand Hotel  и трансфер до Берувела. По пътя ще посетим Китулгала. Река Келани , вливаща се в Китулгала е мястото, където е сниман спечелилия Оскар филм „ Мостът над Река Квай”. На хълма, извисяващ се над града, съвсем скоро е открита огормна пещера с скелети /останки/  от непознати цивилизации. Пътешествието ни продължава към Берувела и настаняване в Хотел Riverina. Вечеря и свободно време. Нощувка в Riverina Hotel 4* (www.confifihotels.com). 

8 ден - ден за почивка
Закуска и вечеря в хотела. Свободен ден за плаж и почивка.

9 ден    Отпътуване за София
Закуска. Трансфер до летището за обратен полет до София.

10 ден Пристигане в България

Цени                                       група от 2-3 човека          група от 4-6 човека
Човек в двойна стая                 1260 евро                            1188 евро
Доплащане за единична стая     250 евро                             250 евро
  

Цените са валидни до 31.10.2009 и включват:

 • самолетен билет София – Коломбо – София;
 • транспорт с превозно средство с климатик и англоговорящ шофьор;
 •  вховни такси за обектите: лагер за слонове, Дамбула, Полонаруа, Сигирия, парка Минерия, фолклорно шоу, Храма Sri Dalada Maligawa в Кенди, вход за фабрика за чай.
 • 8 нощувки вШри Ланка;
 • 8 закуски;
 • 2 вечери;
 • застраховка.

 

Цените не включват:

 • летищтни такси - подлежат на препотвърждение в деня на издаване на билетите и са различни като размер за различните авиокомпании, но към дата 16.06.2009 са в размер на 242 евро;
 • виза за Шри Ланка – получава се на място при пристигането.

 

Забележки:

 • настаняването е в посочените хотели или подобни хотели от същата категория;
 • влизането в природни паркове е със съгласието на клиента; 
 • изборът на авиокомпанията-превозвач от София до Коломбо ще зависи от свободните места в икономическа класа по полетите към датата на резервация.

Топ оферти

Top Offers

blankкруизи

carnival cruises

Фирма СВЕТА ТУРС организира Круизи в Кариб- ския басейн, Мексиканската ривиера, Тихия океан, Средиземно море, Северна Европа и Трансатланти- чески круизи с CARNIVAL CRUISE LINE и COSTA CRUISES.


costa cruises